Hoppa till sidans innehåll

Checklista inför tävling


Tävlingsanmälan

Anmälan sker via Vitesse hemsida under rubriken Tävlingskalender/anmälan. Här söker man upp tävlingen och anmäler sitt/sina barn.

Sista anmälningsdag är vanligtvis satt till 2-3 dagar innan första tävlingsdag. Det vill säga om tävlingen är på lördag kan man anmäla sig fram till torsdag eller fredag kl 24.00. Observera att det kan vara en annan tid för sista anmälningsdag då detta styrs av arrangören.

 

Tävlingsdagen

Kom i god tid till tävlingsbacken, senast 30 minuter innan banbesiktningen bör liftkort vara betalt av var och en och nummerlapp uthämtad hos arrangerande klubb. Det är inte ovanligt med 100-120 tävlande så en del köande brukar vara vanligt.

Inför banbesiktningen samlar respektive tränare ihop sin träningsgrupp, som sedan plogar eller hasar banan tillsammans och tittar och memorerar hur den är satt. Om någon av dina tränare inte är på plats besiktar du med någon annan tränare eller förälder. Kom ihåg att nummerlappen ALLTID ska vara synlig när man besiktar banan.

Det finns olika sorters banbesiktning. Vilken besiktning som gäller för tävlingen offentliggörs vid lagledarmötet innan besiktningsstart och även i högtalarsystemet.


Has-besiktning: Man plogar/hasar några portar i taget, stannar och kollar.


Instick-besiktning: Man får INTE hasa inne i banan utan man åker in utifrån, stannar och kollar och backar sedan ut i samma spår.


Observera att man inte får köra banan, detta kan medföra diskning!

 
Tävlingsstart
Var på plats i god tid innan start så du hinner värma upp och ha koll på utrustningen. Tränare eller/och några föräldrar brukar finnas på plats uppe vid starten för att hjälpa åkarna hitta rätt, få på sig utrustningen, peppa med mera. Övriga brukar vara vid målområdet för att ta hand om åkarna när de gått i mål. Åkarna är indelade i pojkar/flickor och åldersgrupper. De yngsta tjejerna (8-9 år) startar oftast först och sedan är det killarnas tur. Därefter flickor 10-11 och sedan grabbarna och så rullar det på.
Kom ihåg att detta oftast är allvar för ungarna men det får inte vara det för föräldrarna. Heja-rop nere vid målområdet alltså.
Efter sista tävlande gås portdomarprotokoll igenom, därefter följer protesttid för eventuella diskvalificeringar. Sedan är det prisutdelning i samma gruppordning som åken.

 

Till alla åkare, passa på och friåk så mycket som möjligt mellan/efter tävlingsåken. Det ger nyttiga erfarenheter att få känna så mycket som möjligt från andra backar.

Uppdaterad: 01 OKT 2009 22:22

 

 furhoffs

 

LindstromsBil_cmyk_utan_orter

CEJN Corporate Identity | CEJN

imageu3uet.png

imagew54y5.png

imagepz4br.png

image2hvdt.png

imageiewsn.png

Postadress:
SK Vitesse - Skidor
Box 92020
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info