1. Mitt barn vill lära sig att åka slalom, vart vänder jag mig?

Du ringer till Lennart Lundquist 0500-41 44 53 som ansvarar för skidskolan.

2. Mitt barn kan åka skidor men skulle vilja förbättra sin teknik, vart vänder jag mig?

Du ringer Lena Kråklind 0707-986893 som ansvarar för träningsgrupperna.

3. Måste man lösa liftkort när man tränar?

Nej, som medlem i SK Vitesse behöver man inte lösa något liftkort när man tränar. Klubben har dessutom kraftigt rabatterade säsongskort när man vill åka på övrig tid.

4. Vad kostar medlemskap i SK Vitesse?

Att bli medlem kostar 250 kr per familj eller 150 kr per person.

5. Vad kostar det att träna i SK Vitesse?

Man betalar en träningsavgift per aktiv. Avgiften varierar med åkarens ålder.

6. Varför måste man betala en depositionavgift ?

SK Vitesse står för driften av slalombacken, därför kan vi hålla nere kostnaderna  för träningar och tävlingar samt olika läger. Varje säsong får man betala en depositionsavgift som klubben kan använda för att avlöna en ersättare om man uteblir från sitt arbetspass. Dessa pengar får man tillbaka när säsongen har slutat om man har fullgjort sina arbetsuppgifter.

7. Måste man sälja bingolotter i SK Vitesse?

Nej eftersom vi har driften av backen och att vi som familjer ställer upp och arbetar i lift och kiosk behöver vi inte sälja Bingolotter.

8. Hur vet jag när min familj skall arbeta i nlift eller kiosk?

Det kollar du enkelt på hemsidan under rubriken Lift och kiosk.

9. Måste man köpa den allra nyaste och dyraste utrustningen?

Nej självklart inte men det kan vara bra att gå på klubbens bytardag som vi har varje år i december eller använda klubbens köp och sälj funktion på hemsidan. Ett bra tips innan man köper utrustning är att prata med tränarna som ger bra råd vad man behöver.

10. Hur gör man om man vill tävla?

Då pratar man med sin tränare, sedan anmäler man sig på klubben online. Se instruktion på hemsidan under Anmälningsinstruktion

11. Vad måste man göra som föräldrar på tävlingar?

När det gäller juniortävlingar så hjälper klubbens tränare till med att besiktiga banan med barnen. Det vi som föräldrar måste göra är att vara servicepersonal till barnen, dvs. ha koll på att skidorna är slipade och vallade, köra barnet till tävlingen, se till att barnet besiktigar banan, hjälpa barnet vid start och framför allt

heja på SK VITESSE barnen.

12. Kostar det något att tävla?

Klubben betalar anmälningsavgiften det du måste betala är liftkort för ditt barn.

13. Hur tränar man i SK Vitesse?

Efter föreningens Kick-Off som brukar vara i september så startar   inomhusträningen 2 kvällar i veckan på Billingskolan. När backen öppnar så startar vår utomhusträning i backen två kvällar i veckan.

14. Hur kan jag som förälder hjälpa till i klubben?

Vi behöver alltid föräldrar som är funktionärer till vid våra hemmatävlingar. Prata med Lennart Lundquist som är tävlingsansvarig 0500-41 44 53.

15. Behöver jag någon extra försäkring?

När man tränar är man försäkrad men ett bra tips kan vara att köpa en utförsåkarförsäkring för hela familjen genom svenska liftanläggningar organisation SLAO. För mer information gå in på följande adress:

Uppdaterad: 01 OKT 2009 23:03

furhoffs