Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det var många glada och överraskande miner i klubbstugan när Frida Hansdotter klev in under mötet. Stort grattis till Högby Alpina SLK som är en av de utvalda föreningarna som får bidrag ur Skidlyftet 2016.
 
Nu är det dags att nominera unga lovande killar till stipendiet Hjärtat slår. Samtidigt söker vi dig som vill skänka en gåva så att vi kan fortsätta hålla fonden levande.
 
Här följer några utvalda grenspecifika beslut som togs under den nyligen avslutade FIS-kongressen.
 
Skicka in föreningens ansökan om lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) senast den 25 augusti.
 
Den förra alpina stjärnan Jessica Lindell-Vikarby har valts in i FIS Council, det internationella skidförbundets (FIS) högsta beslutande organ. Jessica blir den första åkarrepresentant någonsin som tar plats i FIS Council.
 
Vartannat år samlas alla medlemsländer i det internationella skidförbundet på en stor FIS-kongress. Många möten och viktiga frågor diskuterades under den veckolånga kongressen. Här följer en sammanfattning.
 
Våra landslagsverksamheter för alpint, längd och skicross har sammanfogats i ett gemensamt bolag. Bolaget Ski Team Sweden Alpine AB har därför bytt namn till Ski Team Sweden AB
 
Svenska Skidförbundets och McDonald’s initiativ Skidlyftet samlade i år in närmare 800 000 kronor som oavkortat går till att stötta utvalda barn- och ungdomsprojekt. Först av 19 utvalda föreningar att få bidrag är Sya Skidklubb i Östergötland.
 
I söndags den 5 juni startade det internationella skidförbundet (FIS) sin stora kongress. Fler än 900 personer från 82 länder deltar i denna den 50:e FIS-kongressen för världens skid-och snowboardnationer.
 
Charlotta Bürger Bäckström på Svenska Skidförbundet har utsetts till "Årets skidinspiratör 2016" av Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO). Grattis Charlotta!
 
Svenska Skidförbundet har sammanställt anvisningar för vår barn- och ungdomsverksamhet. Här finns en sammanfattande inledning samt en länk till hela dokumentet. Den tryckta versionen beräknas vara klar den 1 september.
 
För att fira vår hedersordförande H.M. Konungens 70-årsdag har Svenska Skidförbundet skapat en ny fond vars syfte är att stötta unga lovande ledare på snö.
 
Är du elitidrottare landslagsnivå och studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning? Ansök om elitidrottsstipendium senast den 2 maj 2016.
 
Kom ihåg att rapportera och betala in föreningens tävlingsavgifter för säsongen, 20 kronor per start vid junior-/seniortävling och motionsevenemang som oavkortat går till finansiering av ert distriktsförbund.
 
Nu är det dags att skicka in er föreningsrapport via IdrottOnline. Kom även ihåg att samtidigt uppdatera alla kontaktuppgifter, just nu är flera hundra mejladresser felaktiga vilket gör att föreningen missar värdefull information.
 

furhoffs

 

Intersport15

 

LindstromsBil_cmyk_utan_orter

Postadress:
SK Vitesse - Skidor
Box 92020
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info